Női és férfi kör

Van értelme külön női és férfi közösségeket létrehozni? Mi azt állítjuk, hogy igen! A különböző vegyes közösségek mellett nagyon is van létjogosultsága, van előnye, külön varázsa! Hogy miben más, mint egy hagyományos közösség? Itt olvashatsz pár tapasztalatot:

Életadó Női Kör

Az Életadó Női Kört azért hoztuk létre Kecskeméten, hogy legyen egy olyan elfogadó, befogadó női közösség, ahol felfedezhetjük, megerősíthetjük, és ünnepelhetjük női identitásunkat, azt az életadó erőt, szépséget, ami minden nőben ott rejtőzik! Hiszen Isten nem véletlenül teremtett minket férfinak és nőnek, és ahhoz, hogy kiegészíthessük egymást, jó, ha ajándékként tudunk tekinteni saját identitásunkra, arra a szépséges csodára, ami egy nő testében és lelkében történhet.
Az Életadó nem kifejezetten hívőknek szól, nyitott mindenki előtt nagylányoktól – nagymamákig. Éppen ezért azt gondoljuk, hogy hatékony evangelizációs lehetőség. Tiszteletben tartjuk egymás véleményét, érzéseit, elképzeléseit és szeretnénk ebből tapasztalatot, kincseket gyűjteni. Évezredeken keresztül adott volt a nővé, anyává érés, vagy akár az öregedés természetes folyamata, az életfordulókon átsegítő rítusok, amik utat mutattak, biztos igazodási pontokat jelentettek, és beavattak egy-egy új életszakaszba. Ma sok út, több lehetőség áll egy lány, nő előtt. Sokszor szinte el is veszünk benne.
Havonta találkozunk 2009. decembere óta változó létszámban és összetételben, aszerint, hogy kit milyen téma érdekel jobban.
Minden páratlan hónapban Szülésélmény-mesélő alkalmat tartunk, amely úgy tapasztaljuk, hiánypótló lehetőség. Csak ülünk és mesélünk, egy finom tea mellett. Nem tanácsadás, hanem befogadás, megosztás és meghallgatás, így ami öröm volt megsokszorozódik, a negatív élmény enyhül.
Minden páros hónapban pedig valamilyen érdekes női témával foglalkozunk. Beszélgetünk, alkotunk, táncolunk. Eddigi témáink:
-Vágyak és választások: Női szerepek a XXI. században
-Erőforrásaink: Te miből meríted az erőt? Mi segít a felfrissülésben, megújulásban?
-Generációk egymás közt: Anya lettem, te pedig nagymama
-Női létünk szépségei
-Úton. Merre tartasz, kik a társaid?
-Amerikából jöttem, mesterségem bába: lehetőségek itthon és külföldön
-Tartani és engedni, avagy ki az elég jó szülő
-Átölelő gondoskodás: tapasztalatcsere a hordozásról

Célunk a többgenerációs közösség, hiszen egymás történetei, és a közösen átélt élmények által tanuljuk a megnyílást, a befogadást és az elengedést. Így valóban életadóvá válhatunk mások számára, legyünk bár egyedülálló, családos, idősebb vagy fiatal lányok, asszonyok.

Keress bátran, ha többet szeretnél tudni a Körről, vagy te is szeretnél indítani egyet! Jó ötlet!
Néma Attiláné Ella szervező

Erőt adó férfi kör

Köztudott, hogy sokkal több nő, mint a férfi jár közösségbe, főleg a középgenerációt nehéz megszólítani. Mi ennek az oka? A hit, a lelki dolgok inkább nőknek valók?

Mi határozattan azt állítjuk, hogy nem! Nagyon is férfias dologok ezek, csak lehet, hogy kicsit másképp érdemes csinálni, mint egy női kört, vagy mint egy hagyományos programot...

Hogy hogyan??? Vannak erre jó kezdeményezések a mi egyházmegyénkben is, évek óta jól működő férfi csapatok, közösségek, programok! Hamarosan többet is olvashatsz róluk. Ha te is épp egy ilyen közösségbe tartozol, vagy ismersz ilyet, ne habozz, írj nekünk! Mások is kíváncsiak rá, hogyan csináljátok!