Elvált szülők zarándoklata gyerekeikért Bátára

A szülők szakítása, szétköltözése – még ha a válás nem is fajul háborúskodássá – mindenképp megsebzi a gyerekeket. Lehet, hogy már felnőttek, önálló életet élnek és a mindennapjaikat nem érinti, vagy még nagyon kicsik, és látszólag föl sem fogják, de mindenképp nyomot hagy a lelkükben, hogy szüleik nem együtt élnek. Ezért indulnak el az elvált szülők, hogy gyalogos zarándoklat során mindegyikük gyerekéért név szerint imádkozzanak, és megérkezve Bátára, hazánk egyetlen eucharisztikus csodához kötődő kegyhelyére, a szentmisét az ő talpra állásukért, gyógyulásukért, kiengesztelődésükért ajánlják föl.

A gyalogos zarándoklat hossza kb. 5 kilométer (Furkóteleptől Bátáig). A kegytemplomhoz érve batyus ebéd, majd Udvardy György püspök katekézise következik. Ez után a szentmisét is ő mutatja be gyerekeinkért.
A zarándoklat első része nem séta, hanem ütemes gyaloglás, amihez kényelmes cipőre és valamennyi kondícióra van szükség. Jól jön az esernyő is, ami szükség esetén nap ellen is véd. 
Aki nem bír gyalogolni, az élő „online" kapcsolatban a menetelőkkel a kegytemplomban ülve imádkozik együtt a többiekkel, tehát jöhetnek olyanok is, akik valami miatt a zarándoklat gyaloglós részét nem tudják vállalni.
(Az útra gyerekeket nem lehet hozni, ezúttal nem velük, hanem értük zarándokolunk.)

A zarándoklat szervezése miatt mindenképp regisztrálni kell mindenkit a www.avelap.hu oldalon és emellett a csoport szervezőjénél is, aki az autókat vagy a buszbérlést koordinálja. 

Budapestről, ill. Kecskemétről is indulunk. Jelentkezők számától függően autókkal, vagy busszal.
A kecskemétiek a kecskeméti szervezőnél jelentkezzenek: 
Golovics Mónika 06 30 506 3018
moni750826@gmail.com

Dátum: 
2018. szeptember 29.