Hittanverseny Kecskeméti fordulója 2018.

Kecskemét városi és kerületi hittanverseny

2018. március 24-én, szombaton került sor a Kecskeméti Szent Imre Általános Iskola épületében az Egyházmegyei Hittanverseny első fordulójára, amelyen Kecskemét város és a Kecskeméti Espereskerület hittanosai mérték össze a tudásukat. Mintegy száz gyermek és fiatal vetélkedett Kecskemét különböző iskoláiból, valamint Lakitelekről, Szentkirályról, Tiszakécskéről, Jakabszállásról és más településekről. A tesztek kitöltése után uzsonnát is kaptak a gyerekek. Az eredményhirdetést követően a helyezettek oklevéllel, könyvekkel, kisebb ajándéktárgyakkal térhettek haza. Az első helyeket begyűjtő csoportok és egyéni versenyzők pedig bejutottak az egyházmegyei döntőbe, amely szintén Kecskeméten, de a piaristák Czollner téri intézményében lesz 2018. április 14-én.

Köszönjük a munkát a szervezőknek, lebonyolítóknak, a felkészítő hitoktatóknak, valamint a helyszín biztosítását a Szent Imre Katolikus Óvodának és Általános Iskolának. A fotók itt találhatók.

PROGRAM

-14.00 órától regisztráció
-14.30 órától köszöntés, közös imádság, termek elfoglalása
-15.00 órától verseny
- kb. 16.30 órától eredményhirdetés, záró imádság

A verseny témája: 

5-6. osztály: Márk evangéliuma (A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat által kiadott Szentírásból készülnek a kérdések.)

7-8. osztály: Márk evangéliuma + Az Eucharisztia (KEK 1322-1419)

Középiskolások: Márk evangéliuma + Az Eucharisztia (KEK 1322-1419) + A Katolikus Egyház (KEK 748-870)

Szervezők:
Dr. Finta József plébános, érseki helynök és Szabó Imre hittanár

Tóth Tibor káplán és Olajos István hittanár