Ministránstalálkozó Kalocsán 2017.

 
2017. április 29-én szombaton EGYHÁZMEGYEI MINISTRÁNS TALÁLKOZÓ volt Kalocsán. Minden plébániáról várta Retkes Zsolt atya a ministránsokat, kicsiket és nagyokat: hogy az ASZTRIK ÉV kapcsán a megye ministránsai a megújult Főszékesegyházban együtt ünnepeljenek, találkozzanak!

A Kalocsa Kecskeméti Főegyházmegye szívében a megújult Főszékesegyházban, 150 ministráns és 11 lelkipásztor a főpásztorral, Dr. Bábel Balázs érsek atyával együtt ünnepelték Sienai Szent Katalint, Európa társvédőszentjét, az egyháztanítót.

A ministránstalálkozóra 21 településről érkeztek az Úr asztalának szolgái. A főpásztorral és papjaikkal együtt szentmisét ünneplő fiataloknak érsek atya kiemelte az elköteleződést a nap szentje példáját kiemelve, valamint a szolgálat erényével bátorította a jelenlévőket.

Az ünneplő közösség a szentmisét követően látogatást tett az Astriceum Érseki Múzeumban, ahol értékes, jelenleg kiállított liturgikus elemeket és szenteket ábrázoló szőnyeg kiállítást és az érseki kincstár tárlatát tekintették meg. A fotók itt megtekinthetők.

A közös ebéddel a lélektáplálásról áthangolódtak a résztvevők a testnek szóló ajándékok harmóniájára, így a nap hátralevő részében a közösségi játékok, sportvetélkedők és labdajátékok kerültek előtérbe, a helyi cserkészek (Kádár Írisz, Czár Szabolcs, Körmendy Márton) vezetésével. A gyerekek csodálatosan, egymásra hangolódva, átlépve a korosztályi különbségeket, a települési hovatartozást, felhőtlen, imádságos lelkülettel töltötték el a napot.

A programnak a Kalocsai Iskolanővérek, Nagyasszonyunk Katolikus Iskolája adott helyet, melyért köszönet a kedves nővéreknek, valamint a programszervezésért és lebonyolításért Retkes Zsolt atyának, egyházmegyei ministráns referensnek és munkatársainak.