XXVII. Bugaci Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

Ki vagy mi vagyok, ki vagy mi szeretnék lenni a többi ember életében?
Ma a legtöbben Európá-ban és Magyarországon is a „szolgáltatás” területén dolgoznak, dolgozunk. Kérdés, hogy valóban szolgálunk-e, illetve mit, milyen igényeket szolgálunk ki? Sajnos gyakran látjuk, hogy sokan inkább „használják” vagy kihasználják embertársaikat, saját érdekeik, anyagi boldogulásuk, társadalmi előmenetelük érdekében. Nem érdekli őket igazából a többi ember személye, inkább csak számokat, adatokat, bankszámlákat látnak belőlük. Fontos a minél nagyobb létszám, a minél több lájk, a minél több eladott termék. A fogyasztói társadalom mesterséges igényeket támaszt, újabb és újabb – legtöbbször nélkülözhető – dologról próbálja elhitetni, hogy ezekre mennyire szükség van a boldogsághoz, s aki ezeket megtermeli vagy eladja, az mennyire fontos szerepet tölt be mások életében. Tényleg azzal tehetünk a legtöbbet egymásért, ha az anyagi, testi, pusztán evilági igényeiket kiszolgáljuk?
Az apostolok a jézusi elhívás előtt is dolgoztak embertársaikért. Volt, aki halat fogott, volt, aki az adópénzt váltotta, vagy éppen sátrat szőtt. Miután azonban Jézus elhívta és kiválasztotta őket, „emberhalászokká” lettek. Ettől kezdve a többi ember lelki üdvösségéért kezdtek munkálkodni. A legnagyobbat, a legfontosabbat, az Isten közelségét akarták közvetíteni számukra. Mennyire jó lenne, ha mi, mai keresztény fiatalok is felismernénk és elfogadnánk apostoli küldetésünket: az Isten és az örök élet utáni vágy kielégülését szolgálnánk embertársainkban! Hogyan tehetjük ezt?

Erre keresünk választ a XXVII. BUGACI IFJÚSÁGI LELKIGYAKORLATOS TÁBOR-ban!
Téma: Mi leszel? Adathalász vagy emberhalász?
Helyszín: a Hittanya, a bugaci puszta mellett. (Móricgát, Bezsenyi dűlő 104.) 
Ideje: 2018. augusztus 5-től 12-ig, vasárnaptól vasárnapig.
Ismét lesz Nosztalgiatalálkozó is azon régi táborozóink számára, akik csak augusztus 11-12-e szombat-vasárnapra tud-nak eljönni. Kérjük, aki csak teheti, egész hétre jöjjön! Aki csak pár napra nézne ki, jöjjön hétvégén!
Táborozóprofil - Várunk mindenkit: elsősorban fiatalokat, de hittanos gyerekeket, családokat is. 
Költség: 14.000 Ft/fő/8 nap, további nagycsaládos kedvezmények (a teljes tábor idejére vo-natkozóan): egy családból 2 fő: 13.000 Ft. fejenként, egy családból 3 fő vagy afölött: 11.000 Ft. fejenként. Három év alatt ingyenes, háromtól hét éves korig 8.000 Ft. a tá-bor díja. (Ha valaki csak egy-két napra jön, a napi díj 1800 Ft/fő) 
Hozzatok jegyzetfüzetet, Szentírást, hálózsákot, laticelt, s aki csak teheti, sátrat! Viszont ne hozzatok magnót, MP3-lejátszót, lap-topot és hasonló zajkeltő, zavaró tényezőket! Ne hozzatok magán élelmiszereket sem: chipset, üdítőt stb. Vagy ha mégis, akkor az közös lesz!
Adományt (élelmiszer, gyümölcs, tisztítószerek stb.) szívesen fogadunk. Kérjük, hogy az adományozók a lent megadott elérhetőségeken előre jelezzék, mit és mennyit tudnak adni! 
A tábor napirendjében helyet kapnak a témában járatos papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, melyeket kis csoportokban beszélgetés során mélyítünk el. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. Ugyanakkor fontosnak tartjuk az ismerkedést, a közösségépítést, a jó hangulatot is. Ezért gondoskodunk arról, hogy ne hiányozzon a sport, a játék, a túra, a kézműves foglalkozások, a zene és tánc sem. 
Kérünk Benneteket, hogy minél szélesebb körben ismertessétek ezt a meghívást, hogy más hittanosok, fiatal barátaitok is részt vehessenek ezen a programon! Lehetőleg jelentkezzetek június végéig!
Dr. Finta József, általános helynök, táborvezető. tel: 20/9177621 giuseppefinta@gmail.com 
Kapus Krisztián táborszervező. tel: 20/9771497 kapusk@gmail.com 
További információk: www.hittanya.hu illetve www.facebook.com/hittanya.hu

Dátum: 
2018. augusztus 5. - 2018. augusztus 12.
Plakát: